Изследователи от САЩ установиха смъртна опасност от употребата на аспирин, макар

...
Изследователи от САЩ установиха смъртна опасност от употребата на аспирин, макар
Коментари Харесай

Установиха смъртна опасност от употребата на аспирин

 Изследователи от Съединени американски щати откриха смъртна заплаха от употребата на аспирин, въпреки и в дребни дози, съобщава CNN, представена от " Блиц ". Телевизията се базира на рекомендации на Американския лицей по кардиология и Американската сърдечна асоциация. Те са анализирали данни от 13 изследвания, с присъединяване на повече от 130 хиляди души на възраст от 42 до 74 години без сърдечни болести или инсулт, които са употребявали аспирин, с цел да предотвратят тези положения.

След приключването на проучването те оповестяват, че приемането на аспирин към този момент не се предлага като превантивна мярка за възрастни хора, които нямат висок риск от сърдечни болести, макар че до момента това се предлагаше от кардиолозите.

В новите изследвания обаче учените са стигнали до заключението, че дневният банкет на аспирин в дребни дози в най-хубавия случай е загуба на пари, а в най-лошия - фактор на нараснал риск от вътрешно кървене и ранна гибел.

" Дневната доза аспирин, одобрявана за профилактика на сърдечно-съдови болести и инсулт е обвързвана с нараснал риск от мозъчен кръвоизлив при хора без анамнеза за сходни положения ", означават учените.

Оказва се, че във всички изследвания аспиринът в последна сметка се асоциира с нараснал риск от кръвоизлив в мозъка. По-специално, за хората, приемащи аспирин, този риск е 0,63%. 

" Изключително деликатно би трябвало да се предписва аспирин на хора без открити сърдечно-съдови болести. Много по-важно е да се усъвършенства метода на живот и да се управляват кръвното налягане и холестерола ", отбелязва кардиологът Роджър Блументал, съавтор на проучването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР